Rychlá a chutná kakaová buchta s kokosem

Přineste si kousek sladkého potěšení do vaší kuchyně s receptem na rychlou a chutnou kakaovou buchtu s kokosovým krémem. Tento jednoduchý recept kombinuje bohatost kakaa s exotickou chutí kokosu, čímž vzniká dezert, který je ideální pro každou příležitost. Díky rychlé přípravě a skvělým chutím je tento recept vynikající volbou pro návštěvy, rodinné oslavy, nebo jen jako sladká tečka po běžném dni.

Zdroj: Jana Bednářová

Ingredience

Pro těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 20 dkg cukru krupice
  • 200 ml oleje
  • 300 ml mléka
  • 4 celá vejce
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Pro kokosový krém:

  • 1 l mléka
  • 7 lžic krupice
  • 5 lžic cukru krupice
  • 20 dkg strouhaného kokosu

Postup

Příprava kokosového krému:

1) V hrnci zahřejte mléko, přidejte krupici a cukr.

2) Za stálého míchání vařte směs, dokud nezhoustne, asi 7 minut.

3) Do zhoustlé směsi vmíchejte strouhaný kokos a odstavte z plotny.

Příprava těsta:

1) Ve velké míse vyšlehejte celá vejce s cukrem.

2) Postupně přimíchejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

3) Polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečícím papírem a předpečte v předehřáté troubě na 175°C asi 7 minut.

4) Vyndejte korpus z trouby, rovnoměrně ho potřete kokosovým krémem a přikryjte zbytkem těsta.

5) Vraťte do trouby a dopečte dalších 20 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá.

Vyzkoušejte perfektní buchty s tvarohem s jednoduchou přípravou

Závěr

Po upečení nechte buchtu vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem. Tento dezert je nejen lahodný, ale i vizuálně působivý, což ho činí skvělou volbou pro slavnostní příležitosti nebo jako komfortní pochoutku ke kávě. Vychutnejte si spojení kakaového těsta a bohatého kokosového krému, které potěší každého milovníka sladkého.