Přineste si kousek sladkého potěšení do vaší kuchyně s receptem na rychlou a chutnou kakaovou buchtu s kokosovým krémem. Tento jednoduchý recept kombinuje bohatost kakaa s exotickou chutí kokosu, čímž vzniká dezert, který je ideální pro každou příležitost. Díky rychlé přípravě a skvělým chutím je tento recept vynikající volbou pro návštěvy, rodinné oslavy, nebo jen jako sladká tečka po běžném dni.
Ingredience
Pro těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 20 dkg cukru krupice
- 200 ml oleje
- 300 ml mléka
- 4 celá vejce
- 4 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
Pro kokosový krém:
- 1 l mléka
- 7 lžic krupice
- 5 lžic cukru krupice
- 20 dkg strouhaného kokosu
Postup
Příprava kokosového krému:
1) V hrnci zahřejte mléko, přidejte krupici a cukr.
2) Za stálého míchání vařte směs, dokud nezhoustne, asi 7 minut.
3) Do zhoustlé směsi vmíchejte strouhaný kokos a odstavte z plotny.
Příprava těsta:
1) Ve velké míse vyšlehejte celá vejce s cukrem.
2) Postupně přimíchejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
3) Polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečícím papírem a předpečte v předehřáté troubě na 175°C asi 7 minut.
4) Vyndejte korpus z trouby, rovnoměrně ho potřete kokosovým krémem a přikryjte zbytkem těsta.
5) Vraťte do trouby a dopečte dalších 20 minut nebo dokud špejle nevyjde čistá.
Vyzkoušejte perfektní buchty s tvarohem s jednoduchou přípravou
Závěr
Po upečení nechte buchtu vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem. Tento dezert je nejen lahodný, ale i vizuálně působivý, což ho činí skvělou volbou pro slavnostní příležitosti nebo jako komfortní pochoutku ke kávě. Vychutnejte si spojení kakaového těsta a bohatého kokosového krému, které potěší každého milovníka sladkého.