Vyzkoušejte perfektní buchty s tvarohem s jednoduchou přípravou

Upečte si doma lahodné buchty s tvarohem, klasickou sladkost, která vás zavede zpět do dětství. Tyto buchty jsou měkké a nadýchané s bohatou tvarohovou náplní, obohacenou o pomerančovou kůru a trochu rumu pro extra chuť. Recept je poměrně jednoduchý, ale vyžaduje něco trpělivosti při kynutí těsta. Výsledek však stojí za to – vaše kuchyně se naplní lákavou vůní čerstvě pečeného pečiva.

Zdroj: Renata Fischerová

Ingredience

Pro těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • Špetka soli
  • 60 g cukru
  • 2 žloutky
  • 100 g másla

Pro tvarohovou náplň:

  • 1 kostka tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 pomerančový cukr
  • Nastrouhaná pomerančová kůra
  • Cukr dle chuti
  • Trochu rumu

Postup

1) V míse smíchejte mléko, droždí, cukr a nechte směs několik minut stát, dokud nezačne vznikat pěna.

2) Do vzniklé směsi přidejte mouku, žloutky, máslo a špetku soli. Vypracujte hladké těsto.

3) Těsto přikryjte a nechte ho na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

5) Mezitím připravte tvarohovou náplň smícháním tvarohu, vejce, pomerančového cukru, nastrouhané pomerančové kůry, cukru a rumu.

6) Po vykynutí těsto rozdělte, naplňte tvarohovou směsí a tvarujte buchty.

7) Buchty umístěte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je z všech stran máslem a nechte ještě asi 15 minut kynout.

8) Troubu předehřejte na 170 stupňů C.

9) Buchty před pečením potřete máslem a pečte asi 30 minut, dokud nejsou zlatavé.

10) Po vyndání z trouby buchty postříkejte vodou a přikryjte utěrkou, aby zůstaly měkké.

Dvoubarevné kakaové kostky se zakysanou smetanou – recept na jednoduchý a chutný dezert

Závěr

Domácí buchty s tvarohem jsou skvělou volbou pro víkendové pečení, kdy si můžete užít proces přípravy a následně se společně s rodinou nebo přáteli mlsat. Tyto buchty jsou ideální jako svačina nebo sladké snídaně.