Představte si šťavnatou dokonalost v podobě mramorové čokoládové buchty s jemným tvarohovým krémem. Tato lahodná kombinace sladkosti a krémovosti je neodolatelnou pozvánkou na chuťovou hostinu. Každý kousek této buchty je malým kouskem štěstí. Připravte se na jedinečný zážitek, který vás učaruje na první sousto!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mramorová čokoládová buchta s tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 180 g cukru
- 3 lžičky kakaa
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 50 g čokolády
- 3 žloutky
- 300 g polohrubá mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
Krém:
- 3 žloutky
- 750 g tvarohu
- 130 g cukru
- vanilin – podle chuti
- 50 g másla
- 1 lžička kukuřičný škrob
- 4 vaječné bílky + špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V hrnci smíchejte cukr, kakao a přilijte mléko a promíchejte. Dále přidejte máslo a čokoládu – zahřívejte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí.
2. V míse vyšlehejte žloutky, postupně přilévejte čokoládovou směs a přisypejte mouku s práškem do pečiva – promíchejte.
3. Krém: V jiné míse smíchejte žloutky s tvarohem, přisypejte cukr, vanilin, dále přidejte máslo – dobře promíchejte a přisypte kukuřičný škrob. Důkladně promíchejte.
4. Bílky vyšlehejte se špetkou soli a 1/2 z nich přidejte do kakaového těsta a druhou 1/2 vmíchejte do připraveného krému – promíchejte.
5. Na plech vyložený pergamenem navrstvěte nejprve kakaové těsto, pak rozetřete krém a nakonec opět nalijte kakaové těsto a pomocí lžíce vytvořte v těstě mřížku.
6. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C.
7. Po upečení nechte chvíli vychladnout a vynikající čokoládovou mramorovou buchtu s tvarohovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!