Představte si nebeskou chuťovou harmonii! Náš jemný drobenkový dort s krémem ze zakysané smetany se něžně rozplývá na vašem jazyku, přinášejíc vám pocit lahodného sladkého dobrodružství. Připravte se na slastnou chuťovou oslavu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný drobenkový dort s krémem ze zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
Drobenkové těsto:
- 250 g mouky
- špetka soli
- 60 g cukru
- 120 g smetanové máslo
Krém:
- 2 vejce
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 500 g zakysaná smetana 20%
- 60 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Drobenkově těsto: Do mísy nasypejte mouku a přidejte špetku soli, cukr a přidejte máslo. Těsto rozdrobte vidličkou a následně rukama.
2. Drobenkový základ (těsto) nasypejte do pánve a na středním ohni opečte dozlatova.
3. Po upečení těsto nasypte do zapékací misky nebo formy a trochu odeberte do malé misky na závěrečné posypání koláče.
4. Krém: Do hrnce rozklepněte vejce a přisypte kukuřičný škrob – vyšlehejte. Pak přisypejte cukr a nakonec přidejte zakysanou smetanu 20%. Pokračujte ve šlehání dohladka a vařte na mírném ohni do zhoustnutí s přidáním másla. Po uvaření ho odstavte ze sporáku a nechte chvíli stranou.
5. Připravte si kulatou formu na pečení vyloženou pergamenem a boky potřete olejem, vyložte fólií a nasypte 1/4 drobenkového těsta, který uhlaďte a naneste 1/4 krému, který pěkně rozetřete a postup opakujte do vrstev.
6. Následně formu přikryjte fólií a uložte na 5 hodin do lednice.
7. Po 5 hodinách dort vyjmete z lednice, z formy, pak odstraňte fólii a s láskou a velkou chutí podávejte.
Přátelé, přejeme Vám všem dobrou chuť!