Užijte si skvělý způsob, jak spojit kynuté těsto s lahodnou náplní, s tímto receptem na rychlý kynutý koláč s tvarohem a borůvkami. Tento koláč je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen jako odpolední pochoutka k čaji.
Ingredience
Pro těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- 1 sušené droždí
- 1/2 kostky rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1/2 hrnku teplého mléka
Pro náplň:
- 2 balení polotučného tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- Cukr podle chuti
- 1 vejce
- Borůvky nebo jiné ovoce
Pro žmolenku:
- Máslo
- Mouka
- Moučkový cukr
Postup
1) Ve velké míse smíchejte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a sušené droždí.
2) Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a teplé mléko. Důkladně zamíchejte a zpracujte do hladkého těsta.
3) Těsto nechte na teplém místě kynout asi 30 minut.
4) Mezitím připravte náplň smícháním tvarohu, zakysané smetany, cukru a vejce.
5) Vyválené nebo rukama vtlačené těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
6) Rozetřete tvarohovou náplň, poklaďte vrstvu ovoce a posypte žmolenkou připravenou z másla, mouky a cukru.
7) Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není koláč zlatavý a pečený.
Vyzkoušejte také:
- Smetanový dezert s pudinkem a ovocem z odpalovaného těsta
- Všichni teď shánějí recept na tyto jablečné koláčky: Rychlé a křehoučké
- Nebeský zákusek Mraky: Na tento skvělý recept se nechytá ani větrník z cukrárny
Závěr
Rychlý kynutý koláč s tvarohem a borůvkami je výborným doplněním k jakékoli příležitosti, ať už jako dezert po obědě nebo jako sladký snack během dne. S tímto receptem získáte vždy perfektní výsledek s krásně křupavou žmolenkou na vrchu.