Vynikající rychlý kynutý koláč s tvarohem a borůvkami

Užijte si skvělý způsob, jak spojit kynuté těsto s lahodnou náplní, s tímto receptem na rychlý kynutý koláč s tvarohem a borůvkami. Tento koláč je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jen jako odpolední pochoutka k čaji.

Zdroj: Han Ka

Ingredience

Pro těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 1 sušené droždí
  • 1/2 kostky rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku teplého mléka

Pro náplň:

  • 2 balení polotučného tvarohu
  • 1 zakysaná smetana
  • Cukr podle chuti
  • 1 vejce
  • Borůvky nebo jiné ovoce

Pro žmolenku:

  • Máslo
  • Mouka
  • Moučkový cukr

Postup

1) Ve velké míse smíchejte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a sušené droždí.

2) Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a teplé mléko. Důkladně zamíchejte a zpracujte do hladkého těsta.

3) Těsto nechte na teplém místě kynout asi 30 minut.

4) Mezitím připravte náplň smícháním tvarohu, zakysané smetany, cukru a vejce.

5) Vyválené nebo rukama vtlačené těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

6) Rozetřete tvarohovou náplň, poklaďte vrstvu ovoce a posypte žmolenkou připravenou z másla, mouky a cukru.

7) Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není koláč zlatavý a pečený.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Rychlý kynutý koláč s tvarohem a borůvkami je výborným doplněním k jakékoli příležitosti, ať už jako dezert po obědě nebo jako sladký snack během dne. S tímto receptem získáte vždy perfektní výsledek s krásně křupavou žmolenkou na vrchu.