Když se spojí chuť kokosu, kávy a čokolády, vznikne jedinečný a lahodný zážitek. Tyto jednoduché kokosové řezy s kávou a čokoládovou polevou jsou dokonalým spojením tří skvělých ingrediencí. Připravte se na okouzlující dezert, který okoření váš den sladkou lahůdkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosové řezy s kávou a čokoládovou polevou
Krém:
- 9 žloutků
- 130 g cukru (2/3 šálky) + 2 lžíce kakaa
- 100 ml kávy (7 lžic)
- 250 g měkké máslo
Těsto:
- 9 vaječných bílků + 300 g cukru
- 200 g sušený kokos (2 hrnky)
- 100 g hladká mouka
Poleva:
- 200 g čokolády (1 hrnek čokoládové lupínky)
- 100 g kokosový olej (1/2 hrnku)
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do malého hrnce na sporáku vlijte žloutky a přidejte cukr smíchaný s kakaem – za stálého vaření míchejte a nakonec přilijte vychladlou kávu. Všechno spolu míchejte nad vodní lázní 5-10 minut, dokud není směs krémová, pěnová a nedosáhne teplotu 70 °C. Po uvaření krém přelijte do mísy, pak přikryjte fólií a nechte vychladnout.
2. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu nalijte vaječné bílky – šlehejte do bílkové pěny a postupně během šlehání přisypávejte cukr. Šlehejte dokud se nevytvoří tuhé špičky a přidejte sušený kokos. Dobře promíchejte a postupně ve 2 fázích přisypávejte prosátou hladkou mouku – pořádně promíchejte.
3. Výsledně těsto naneste a pěkně rozetřete na plech vyložený pergamenem o rozměru 33 x 29 cm.
4. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 150 °C. Po upečení nechte těsto vychladnout na mřížce.
5. Do mísy od kuchyňského robotu dejte měkké máslo, které vyšlehejte do máslové pěny a postupně během šlehání přidávejte vychladlý kakaový krém – šlehejte do nadýchaného krému.
6. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete na vychladlé těsto a uložte do lednice.
7. Poleva: Do malé misky nalámejte čokoládu a přilijte kokosový olej. Vařte na vodní lázní, dokud se čokoláda nerozpustí a zpět uložte do lednice na ztuhnutí.
Jednoduché kokosové řezy s kávou a čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!