Jahodové řezy jsou neodolatelným letním dezertem, který spojuje bohatou čokoládovou základnu s lehkým krémem, kokosovým mlékem a čerstvými jahodami. Tento dezert je jako stvořený pro teplé dny, rodinné oslavy nebo jako sladký způsob, jak zpříjemnit odpoledne. Připravte si tento lahodný a vizuálně atraktivní pokrm podle následujícího receptu a dopřejte si a svým blízkým kousek jahodového nebe.
Ingredience
Na korpus:
- 150 g hladké mouky
- 180 g cukru
- 1 vajíčko
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 15 g kakaa
- 65 g másla
- 100 g vody
- 100 g podmáslí
Na krém:
- 250 g smetany (33% tuku)
- 450 g kokosového mléka (1 plechovka)
- 200 g bílé čokolády
- 8 plátků želatiny
Na dokončení:
- Čerstvé jahody
- Dortové želé
Postup
1) Příprava korpusu: Kakao, vodu a máslo zahřejte nad vodní lázní, dokud se máslo nerozpustí. Cukr a vajíčko vyšlehejte do pěny, přidejte kakaovou směs a promíchejte. Postupně přilévejte podmáslí a nakonec vmíchejte mouku s jedlou sodou. Těsto nalijte do pekáčku a pečte na 160°C asi 40 minut.
2) Příprava krému: Želatinu namočte do studené vody. Smetanu s kokosovým mlékem zahřejte, přilévejte k rozpuštěné bílé čokoládě. Přidejte vymačkanou želatinu a promíchejte. Směs nalijte na vychladlý korpus.
3) Dokončení: Po ztuhnutí krému v lednici naskládejte rozkrájené jahody a přelijte dortovým želé. Nechte ztuhnout.
Vyzkoušejte také:
- Piškotové řezy s ovocem, vanilkovým krémem a želé polevou
- Mřížkový koláč na plech se sladkým tvarohem, meruňkovým džemem a bílkovým sněhem
- Upečte si jahodový obláček – lehký a vzdušný dezert
Závěr
Jahodové řezy s čokoládovým korpusom a krémem jsou dokonalou pochoutkou pro každého, kdo si chce užít chuť čerstvých jahod ve spojení s bohatým dezertem. Tento recept je důkazem, že s několika kvalitními surovinami můžete vytvořit dezert, který ohromí jak svou chutí, tak svým vzhledem.