Vítejte ve světě lahodných příloh! Dnes si užijeme chutnou smaženou zeleninu s houbami, která se zahalí v jemné omáčce se sezamem. Tato skvělá příloha slibuje perfektní doplnění vašeho hlavního jídla s osvěžujícími chutěmi a lákavou vůní. Připravte se na cestu po chuťových vjemech a nechte se unést touto lahůdkou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Chutná smažená zelenina s houbami s jemnou omáčkou se sezamem
Co budeme potřebovat:
- 1 červená cibule (140 g)
- 2 lžíce rostlinný olej na smažení
- 2-3 stroužky česneku
- 250 g houby + olej – na smažení
- 2 mrkve (280 g) + olej – na smažení
- 1 červená sladká paprika
- 350 g cuketa + olej – na smažení
Omáčka:
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce teriyaki omáčka nebo ústřicová omáčka
- 1 sušená chilli paprička
- 1/2 lžičky soli
- svazek jarní cibulky – podle chuti
- sezamové semínky – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli – na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte. Pak k ní přidejte nasekaný česnek a po osmahnutí přendejte do mísy.
2. Mezitím nakrájejte žampiony na půlměsíčky a rovněž je přidejte do pánve s rozehřátým olejem – osmažte je do zlatohněda a po osmažení je přendejte k cibuli do mísy.
3. Do pánve s olejem rovněž dejte mrkev nakrájenou na proužky, kterou smažte 4-5 minut. Poté ku ní přidejte červenou sladkou papriku a cuketu nakrájenou na proužky – promíchejte a společně osmahněte.
4. Nakonec do pánve vmíchejte osmaženou červenou cibuli s česnekem a houbami. Dochuťte sójovou omáčkou, teriyaki omáčkou nebo ústřicovou omáčkou, sušenou chilli papričkou a solí. Následně posypejte zelenou nakrájenou cibulkou a sezamovými semínky.
Hotovo!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!