Objevte kouzlo kefírové buchty s ovocem, která je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit něco úžasně lahodného. Tento recept kombinuje lehkost kefíru s bohatostí ovoce, přičemž použití hrubé mouky dodává buchtě nečekanou křehkost a mňam efekt. Nechte se inspirovat a překvapte své blízké tímto výjimečným dezertem.
Ingredience
Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 150 g krystalového cukru (ideálně krupice)
- 2 vanilkové cukry
- 2 vajíčka
- 250 ml kefíru nebo podmáslí
- 50 ml oleje
- Citrónová a pomerančová kůra nastrouhaná (volitelné)
- 1 panák rumu (volitelné)
Na ovocnou vrstvu:
- Půl kila ovoce dle libosti (např. meruňky)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce škrobu (solamyl)
Na drobenku:
- Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, polohrubá a hrubá mouka (množství “od oka”)
Postup přípravy
1) Ovoce nakrájejte, smíchejte s cukrem a škrobem a nechte odpočinout.
2) Vejce šlehejte s cukry do husté pěny, přidejte olej.
3) Postupně zašlehávejte směs mouky s práškem do pečiva a kefír. Na závěr přidejte nastrouhanou kůru a rum pro lahodnější chuť.
4) Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně poklaďte ovocem.
5) Připravte drobenku smícháním uvedených ingrediencí a posypte jí povrch buchty.
6) Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Kontrolujte špejlí.
7) Necháte buchtu vychladnout a poté podávejte.
Vyzkoušejte také:
- Rychlá a chutná pudinková buchta
- Vyzkoušejte u Vás doma tento skvělý recept na péřovou buchtu
- Ovocný koláč bez vajec s jahodami
Závěr
Kefírová buchta s ovocem je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlý, jednoduchý a přitom nesmírně chutný dezert. Ať už jako sladký závěr po obědě nebo jen tak k odpolední kávě, tento recept jistě získá vaše chuťové buňky.