Vyzkoušejte tento recept na kefírovou buchtu s ovocem

Objevte kouzlo kefírové buchty s ovocem, která je dokonalým příkladem toho, jak jednoduché ingredience mohou vytvořit něco úžasně lahodného. Tento recept kombinuje lehkost kefíru s bohatostí ovoce, přičemž použití hrubé mouky dodává buchtě nečekanou křehkost a mňam efekt. Nechte se inspirovat a překvapte své blízké tímto výjimečným dezertem.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 150 g krystalového cukru (ideálně krupice)
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 vajíčka
  • 250 ml kefíru nebo podmáslí
  • 50 ml oleje
  • Citrónová a pomerančová kůra nastrouhaná (volitelné)
  • 1 panák rumu (volitelné)

Na ovocnou vrstvu:

  • Půl kila ovoce dle libosti (např. meruňky)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce škrobu (solamyl)

Na drobenku:

  • Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, polohrubá a hrubá mouka (množství “od oka”)

Postup přípravy

1) Ovoce nakrájejte, smíchejte s cukrem a škrobem a nechte odpočinout.

2) Vejce šlehejte s cukry do husté pěny, přidejte olej.

3) Postupně zašlehávejte směs mouky s práškem do pečiva a kefír. Na závěr přidejte nastrouhanou kůru a rum pro lahodnější chuť.

4) Těsto vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech, rovnoměrně poklaďte ovocem.

5) Připravte drobenku smícháním uvedených ingrediencí a posypte jí povrch buchty.

6) Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Kontrolujte špejlí.

7) Necháte buchtu vychladnout a poté podávejte.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Kefírová buchta s ovocem je ideální volbou pro každého, kdo hledá rychlý, jednoduchý a přitom nesmírně chutný dezert. Ať už jako sladký závěr po obědě nebo jen tak k odpolední kávě, tento recept jistě získá vaše chuťové buňky.