Rychlá a chutná pudinková buchta

Pudinková buchta je klasický recept, který přináší spoustu radosti do každé domácnosti. Tato rychlá a úžasně dobrá verze se stane vaším novým oblíbeným způsobem, jak uspokojit touhu po sladkém. Jednoduchá příprava a bohatý krém z vanilkového pudinku doplněný čokoládovou polevou a jemným aroma rumu dodávají tomuto dezertu charakter a nezapomenutelnou chuť.

Zdroj: Lucie Rakušanová

Ingredience

Těsto:

  • 3 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Kakao (přidat do poloviny těsta)

Krém:

  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 máslo (na smíchání s uvařeným pudinkem)
  • Cukr dle chuti (pro slazení krému)

Na dokončení:

  • Čokoládová poleva
  • Rum pro pocákání upečené buchty

Postup přípravy

1) V míse smíchejte vajíčka, cukr, olej, mléko, hladkou mouku, polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte do hladka.

2) Polovinu těsta smíchejte s kakaem pro tmavou vrstvu.

3) Těsto vylejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

4) Mezitím uvařte pudink s mlékem, hrubou moukou a cukrem dle návodu na balení. Nechte vychladnout.

5) Vychladlý pudink smíchejte s máslem a dle chuti cukrem do hladkého krému.

6) Upečenou buchtu pocákajte rumem, rozetřete na ni pudinkový krém a na závěr polijte čokoládovou polevou.

7) Nechte buchtu v chladu dobře ztuhnout před podáváním.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato pudinková buchta představuje dokonalou kombinaci nadýchaného těsta a bohatého krému, zakončenou luxusní čokoládovou polevou. Ať už jako dezert pro rodinu, nebo jako sladký dar pro přátele, tento recept zaručeně přinese úsměv na tvář každému, kdo ho ochutná.