Recept na tento zdravý salát si zamilujete: Rychlá a snadná příprava

Tento zdravý salát plný čerstvé zeleniny a s bohatou omáčkou si zamiluje každý, kdo má rád lehké a svěží pokrmy. Je ideální jako rychlý oběd nebo výživná večeře. Díky kombinaci různých druhů zelí, barevných paprik, okurky, rajčat a jablka dostanete salát plný vitaminů a chutí. Domácí bruschetta s bylinkovým olejem pak dodává pokrmu příjemný křupavý kontrast. Recept je jednoduchý a příprava zabere jen několik minut.

Zdroj: Frische Rezepte

Co budeme potřebovat

Pro salát:

  • 300-400 g bílého zelí
  • 1/2 cibule
  • 300-400 g červeného zelí
  • 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 1 okurka
  • 1 zelené jablko
  • 1 mrkev
  • Citrónová šťáva
  • Sůl
  • Černý pepř

Pro omáčku:

  • 80 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 40 g majonézy (ideálně domácí majonézy bez oleje)
  • 30 g hořčice
  • 1 stroužek česneku

Pro bruschettu:

  • 1 chléb nebo bagetu
  • Kopr
  • Petržel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Černý pepř

Postup

1) Salát: Najemno nakrájené zelí, cibuli, žlutou papriku, rajče, okurku a jablko smícháme v míse. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou.

2) Omáčka: Zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a rozmačkaný česnek smícháme v malé misce.

3) Bruschetta: Chléb nebo bagetu nakrájíme, potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme bylinkový olej z nasekaného kopru a petrželky, olivového oleje, česneku, soli a pepře, kterým potřeme opečené krajíce.

4) Dokončení: Salát promícháme s omáčkou a servírujeme s bruschettou.

Tip

Pro extra chuť můžete do salátu přidat i jiné druhy ovoce nebo zeleniny, jako jsou jahody nebo avokádo. Bruschettu můžete obměnit přidáním rajčat a mozzarelly.

Závěr

Tento recept na zdravý salát se zakysanou smetanou a doprovodem bruschetty je dokonalým příkladem toho, jak můžete snadno a rychle připravit chutný a výživný pokrm. Užijte si svěžest a bohatství chutí v každém soustu.