Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí

Představujeme vám lahodný slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem, který vás okouzlí svou chutí a jedinečným vzhledem. A aby toho nebylo málo, ještě ho doprovází tvarohový dresink s česnekem a cibulí. Užijte si tento kulinářský zážitek plný lahodných kombinací!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 370 g mouky + 10 g soli
  • 280 teplá voda
  • 10 g cukru
  • 5 g sušené droždí
  • 370 g mouka

Směs na namáčení:

  • 15 g čerstvá petrželka
  • 15 g čerstvý kopr
  • 60 g česneku
  • 40 g parmazán
  • 50 ml olej
  • 75 g rozpuštěné máslo

Ostatní:

  • 30 g parmazán – na posypání

Dresink:

  • 150 g tvarohový krém
  • 10 g čerstvá petrželka
  • 10 g zelená jarní cibulka
  • 50 g parmazán
  • 40 g mozzarella
  • 8 g soli
  • 5 g černý mletý pepř
  • 2 červené cibule
  • 2 celé hlávky česneku
  • 4 g soli
  • 4 g černý mletý pepř
  • 20 ml olej

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy nasypte mouku a sůl – promíchejte a udělejte důlek.

2. Do další mísy nalijte teplou vodu, přidejte cukr a sušené droždí – promíchejte a pak přikryjte utěrkou. Nechte 10 minut hydratovat, pak nalijte do mísy s moukou se solí, dobře promíchejte a vypracujte kouli těsta. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Měli by jste získat nadýchané, pružné a hladké těsto.

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes
Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

3. Směs na namáčení: Do jiné mísy dejte čerstvě nasekanou petrželku, čerstvý kopr, přidejte prolisovaný česnek a strouhaný parmazán. Dále nalijte olej a přilijte rozpuštěné máslo – pořádně promíchejte.

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

4. Následně vykynuté těsto překrojte na několik stejných dílů, které namáčejte do připravené směsi a položte je pěkně vedle sebe do podnosu vyloženého pergamenem, kde průměr je 26 cm a na závěr posypte strouhaným parmazánem.

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes
Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.

6. Dresink: Do další mísy dejte tvarohový krém, čerstvě nasekanou petrželku a zelenou jarní cibulku, nasypte strouhaný parmazán a mozzarellu, pak dochuťte solí a černým mletým pepřem.

7. Do malého plechu s alobalem si položte překrojené celé hlávky česneku a červené cibule, které dochuťte solí a černý mletým pepřem. Následně zabalte do alobalu a  pečte v troubě 15 minut při 180 °C.

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

8. Po upečení odstraňte alobal, poté upečenou červenou cibulí a česnek přidejte do mísy s připravenými ingrediencemi – pořadně s vidličkou promíchejte a dresink je hotový!

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes
Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

Hotovo! Dobrou chuť!

Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Zdroj: Cookrate – Dough Recipes

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: