Představujeme vám lahodný slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem, který vás okouzlí svou chutí a jedinečným vzhledem. A aby toho nebylo málo, ještě ho doprovází tvarohový dresink s česnekem a cibulí. Užijte si tento kulinářský zážitek plný lahodných kombinací!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaný kynutý věnec s petrželkou, koprem a sýrem podávaný s tvarohovým dresinkem s česnekem a cibulí
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 370 g mouky + 10 g soli
- 280 teplá voda
- 10 g cukru
- 5 g sušené droždí
- 370 g mouka
Směs na namáčení:
- 15 g čerstvá petrželka
- 15 g čerstvý kopr
- 60 g česneku
- 40 g parmazán
- 50 ml olej
- 75 g rozpuštěné máslo
Ostatní:
- 30 g parmazán – na posypání
Dresink:
- 150 g tvarohový krém
- 10 g čerstvá petrželka
- 10 g zelená jarní cibulka
- 50 g parmazán
- 40 g mozzarella
- 8 g soli
- 5 g černý mletý pepř
- 2 červené cibule
- 2 celé hlávky česneku
- 4 g soli
- 4 g černý mletý pepř
- 20 ml olej
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nasypte mouku a sůl – promíchejte a udělejte důlek.
2. Do další mísy nalijte teplou vodu, přidejte cukr a sušené droždí – promíchejte a pak přikryjte utěrkou. Nechte 10 minut hydratovat, pak nalijte do mísy s moukou se solí, dobře promíchejte a vypracujte kouli těsta. Přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Měli by jste získat nadýchané, pružné a hladké těsto.
3. Směs na namáčení: Do jiné mísy dejte čerstvě nasekanou petrželku, čerstvý kopr, přidejte prolisovaný česnek a strouhaný parmazán. Dále nalijte olej a přilijte rozpuštěné máslo – pořádně promíchejte.
4. Následně vykynuté těsto překrojte na několik stejných dílů, které namáčejte do připravené směsi a položte je pěkně vedle sebe do podnosu vyloženého pergamenem, kde průměr je 26 cm a na závěr posypte strouhaným parmazánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
6. Dresink: Do další mísy dejte tvarohový krém, čerstvě nasekanou petrželku a zelenou jarní cibulku, nasypte strouhaný parmazán a mozzarellu, pak dochuťte solí a černým mletým pepřem.
7. Do malého plechu s alobalem si položte překrojené celé hlávky česneku a červené cibule, které dochuťte solí a černý mletým pepřem. Následně zabalte do alobalu a pečte v troubě 15 minut při 180 °C.
8. Po upečení odstraňte alobal, poté upečenou červenou cibulí a česnek přidejte do mísy s připravenými ingrediencemi – pořadně s vidličkou promíchejte a dresink je hotový!
Hotovo! Dobrou chuť!
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!