Sháníte snadný a chutný recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na marinované plátky vepřové krkovice na zelí s cibulí, rajčaty a sýrem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinované plátky vepřové krkovice na zelí s cibulí, rajčaty a sýrem
Co budeme potřebovat:
Marináda + maso:
- 1,5 kg vepřová krkovice
- 3-4 cibule
- 1 lžíce soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžička sušené oregano
- 3 lžičky červená mletá sladká paprika
- 3 lžíce ocet
- 1 lžička hořčice
Ostatní:
- 3 kg bílé zelí
- 2 cibule
- 2 lžičky soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 2 lžičky červená mletá sladká paprika
- 1 lžička sušená bazalka
- 1 lžička sušený koriandr
- 7 lžic rostlinný olej
- 2 rajčata
- 200 g sýr mozzarella
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou krkovici nakrájejte na hrubší plátky.
2. Marináda: Do mísy dejte nakrájenou cibuli a dochuťte ji solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem, červenou mletou sladkou paprikou, dále přilijte ocet a přidejte hořčici – pořádně promíchejte.
3. Následně do mísy vložte plátky vepřové krkovice – dobře promíchejte, přikryjte a uložte na 1 hodinu do lednice.
4. Na plech rozprostřete nakrájené bílé zelí, rozložte nakrájenou cibuli a posypte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou sladkou paprikou, sušenou bazalkou, sušeným koriandrem a polijte rostlinným olejem. Pořádně promíchejte, pak položte marinované vepřové plátky krkovice a přikryjte alobalem.
5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 200 °C.
6. Po 50 minutách vyjměte plech z trouby a naaranžujte kolečka rajčat a posypte strouhanou mozzarellou.
7. Pečte dalších 10 minut při 200 °C.
8. Marinované plátky vepřové krkovice na zelí s cibulí, rajčaty a sýrem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!