Jaro nám pomalu, ale jistě klepe na dveře, a pokud hledáte nějakou novou inspiraci na sladkou sušenkovou mňamku, pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme sušenkový dvoubarevný mléčný dort s vlašskými oříšky a čokoládou! Příprava dortu je velmi snadná a časově nenáročná a se šálkem lahodné kávy si budete připadat jak v sladké pohádce.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dvoubarevný mléčný dort s vlašskými oříšky a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 120 g sušenky
- 15 g kakaový prášek
- 15 g moučkový cukr
- 50 g rozpuštěné máslo
Kakaový krém:
- 1 žloutek
- 60 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
- 20 g kakaový prášek
- 350 ml mléko
- 80 g máslo
Bílý krém:
- 1 žloutek
- 60 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
- 350 ml mléko
- 80 g máslo
Na zdobení:
- hrst vlašské ořechy
- 25 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do mixéru rozlámejte sušenky – rozmixujte je na jemný písek a přesypejte do mísy. Pak k nim nasypejte kakaový prášek, moučkový cukr a nalijte rozpuštěné máslo – dobře promíchejte.
2. Základ poté dejte do obruče bez dna vyložené dortovou fólií na talíř o průměru 16 cm a pěkně ho uhlaďte dnem sklenice – uložte do lednice.
3. Kakaový krém: Do menšího hrnce dejte žloutek a cukr – promíchejte metličkou. Dále přidejte kukuřičný škrob, kakaový prášek a postupně přilévejte mléko. Postavte na sporák a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření přendejte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
4. Mezitím v míse vyšlehejte máslo do máslové pěny a postupně k němu po částech přidávejte vychladlou kakaovou směs – společně vyšlehejte do nadýchaného hladkého krému.
5. Získaný kakaový krém přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho naneste krém na základ, pěkně rozetřete a uhlaďte – uložte do lednice.
6. Bílý krém: Do menšího hrnce dejte žloutek a přisypte cukr – promíchejte metličkou. Dále přidejte kukuřičný škrob a postupně přilévejte mléko. Postavte na sporák a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření přendejte do misky, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
7. Mezitím v míse vyšlehejte máslo do máslové pěny a postupně k němu po částech přidávejte vychladlou bílou směs. Společně vyšlehejte do nadýchaného hladkého krému.
8. Potom získaný bílý krém přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho naneste krém na kakaový krém, pěkně rozetřete, uhlaďte a přikryjte fólií – nechte vychladnout.
9. Na závěr dort vyndejte z obruče, odstraňte dortovou fólii, pak povrch dortu ozdobte nasekanými vlašskými ořechy a polijte rozpuštěnou hořkou čokoládou.
Sušenkový dvoubarevný mléčný dort s vlašskými oříšky a čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: