Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na netradiční pochoutku s bramborami, kuřecími prsami, zeleninou, smetanou a sýrem, obalené v pergamenu a podávané s čerstvým salátem. Příprava jídla vám zabere několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si určitě skvěle pochutnáte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Netradiční pochoutka s bramborami, kuřecími prsami, zeleninou, smetanou a sýrem obalené v pergamenu
Co budeme potřebovat:
- 300 g brambory
- 1 červená sladká paprika
- 300 g kuřecí prsa
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g soli
- 10 g zakysaná smetana
- 100 g mozzarella
Ostatní:
- pergameny + rostlinný olej
Směs:
- olej – na smažení
- 2 cibule cibule
- 1 mrkev
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g soli
- 100 g nakládané okurky
Salát:
- 2 salátové okurky
- 100 g sýr feta
- 100 g zakysaná smetana
- 20 g čerstvý kopr
- 10 g zelená jarní cibulka
- 5 g černý mletý pepř
- 10 g soli
Jak budeme postupovat:
1. Připravte pergamen a do středu nalijte trochu oleje, který rozetřete.
2. Nakrájejte si brambory na kolečka a červenou papriku na kroužky.
3. Kuřecí prsa položte na čistou plochu, přikryjte fólií a jemně vyklepejte z jedné strany, pak je posypte solí a černým mletým pepřem – masírujte, aby se koření vstřebalo.
4. Na pergamen v středu potřený olejem si rozložte kolečka brambor, na ně položte kroužek červené sladké papriky a plátek kuřecího prsa – postup opakujte.
5. Směs: Do pánve s rozehřátým olejem dejte jemně nakrájenou cibuli, kterou smažte na mírném ohni dozlatova. Pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev, dochuťte solí a černým mletým pepřem. Nakonec přidejte nastrouhané nakládané okurky – dobře promíchejte a vařte na mírném ohni.
6. Následně na ingredience na pergamenu naneste uvařenou zeleninovou směs, zakysanou smetanu a posypejte strouhanou mozzarellou – postup opakujte.
7. Na závěr spojte konce pergamenu a vytvarujte z nich batůžky, které položte na plech.
8. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
9. Salát: Do salátové mísy dejte očištěné a nakrájené salátové okurky na kolečka, přidejte rozdrobený sýr feta, ochuťte zakysanou smetanou, čerstvým nasekaným koprem a nakrájenou zelenou jarní cibulkou. Dále dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte a salát je hotový!
Pečenou báječnou pochoutku v pergamenu podávejte s čerstvým připraveným salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!