Recept na dokonalé pudinkové velikonoční řezy, které chutnají mnohem lépe než v cukrárně

V jednoduchosti skutečně leží krása, což dokazuje tento recept na nadýchané pudinkové řezy. Tento dezert je ideální volbou pro velikonoční svátky, ale potěší i během celého roku. S použitím pudinku jako hlavní ingredience je zaručeno, že výsledný pokrm bude vláčný a bohatě chutný. Navíc je příprava tak jednoduchá, že si s ní poradí i naprostý začátečník v kuchyni.

Zdroj: blikkruzs.blikk.hu

Ingredience

Na pudinkové řezy:

  • 1,5 kg jablek
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 6 vajec
  • 180 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce mléka
  • Půl sáčku prášku do pečiva
  • Špetka soli

Na krém:

  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 150 g krystalového cukru
  • 1 lžička želatiny (prášek)
  • Mléko dle návodu na pudink

Na čokoládovou ozdobu:

  • Půl balíčku čokoládového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru
  • Mléko dle návodu na pudink
  • Skořice pro posypání

Postup přípravy

1) Příprava jablečné vrstvy: Jablka oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicí, cukrem a citronovou kůrou. Rozetřete na pečícím papírem vyloženém plechu.

2) Příprava těsta: Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte do tuha. Žloutky smíchejte s cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte bílky. Těsto nalijte na jablečnou vrstvu a uhladíte. Pečte na 180°C asi 15 minut.

3) Příprava vanilkového krému: Uvařte vanilkový pudink podle návodu, nechte vychladnout a zašlehejte do něj želatinu.

4) Sestavení řezů: Na upečené a vychladlé těsto rozetřete vanilkový krém.

5) Příprava čokoládové ozdoby: Uvařte čokoládový pudink podle návodu, ochlaďte a rozetřete na vrstvu vanilkového krému.

6) Dokončení: Dezert důkladně chlaďte v ledničce alespoň 3 hodiny, aby krémy dobře ztuhly a spojily se s ostatními vrstvami.

7) Finální ozdoba: Před podáváním posypte pudinkové řezy skořicí pro krásnou vůni a dekorativní efekt.

Vyzkoušejte také:

Tipy pro dokonalý výsledek

  • Jablka: Pro ještě bohatší chuť dezertu můžete použít různé druhy jablek. Kombinace kyselých a sladkých jablek dodá řezům zajímavý chuťový rozměr.
  • Želatina: Přidání želatiny do vanilkového krému zaručí, že krém bude po vychladnutí krásně pevný a snadno se bude řezat.
  • Čokoládový pudink: Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete přidat trochu kvalitního kakaa do čokoládového pudinku.
  • Servírování: Podávejte řezy chlazené, aby byly krémy pevné a snadno se řezaly. Tyto řezy jsou vynikající s šálkem kávy nebo čaje.

Servírování a variace

Pudinkové velikonoční řezy můžete servírovat jako elegantní dezert po slavnostním obědě nebo večeři. Jsou také skvělou volbou pro nedělní odpolední čaj s rodinou a přáteli. Pokud chcete přidat trochu rozmanitosti, můžete experimentovat s různými druhy pudinku pro vanilkovou vrstvu nebo přidat vrstvu čerstvého ovoce mezi těsto a krém.

Závěr

Tento recept na pudinkové velikonoční řezy je dokonalým příkladem, že i jednoduché ingredience mohou vytvořit úžasně chutný dezert, který zastíní i ty z cukrárny. Jeho příprava nevyžaduje složité kuchyňské dovednosti, což z něj dělá perfektní volbu pro každého, kdo chce připravit něco speciálního pro své blízké během velikonočních svátků. Užijte si radost z pečení a sdílení těchto vynikajících pudinkových řezů.