Představte si lahodné meruňkové řezy s kokosovou polevou, ozdobené čokoládou, které spojují sladkost meruněk s exotickou chutí kokosu a luxusním dotekem čokolády. Tyto dokonalé řezy nejenom potěší vaše chuťové buňky, ale i pohladí váš zrak svou nádhernou prezentací. Připravte se na chuťovou jízdu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Meruňkové řezy s kokosovou peřinou dozdobené čokoládou
Co budeme potřebovat:
Peřinka:
- 4 vaječné bílky
- 150 g cukru
- 100 g strouhaný kokos
Těsto:
- 4 žloutky
- 125 g másla
- 100 g moučkový cukr
- 250 ml mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Plnění:
- čerstvé vypeckované meruňky
Na zdobení:
- 30 g mléčná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Peřinka: Do první mísy nalijte vaječné bílky – vyšlehejte a postupně během šlehání přisypávejte cukr. Šlehejte do nadýchané pěny a přidejte strouhaný kokos – pořádně promíchejte.
2. Těsto: Do druhé mísy dejte žloutky a přidejte k nim máslo. Dále přisypejte moučkový cukr, nalijte mléko, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vyšlehejte do hustější směsi těsta, aby se meruňky nepropadly.
3. Výsledné těsto naneste na plech vyložený pergamenem, pak naaranžujte vypeckované nakrájené na půlměsíce čerstvé meruňky a rozetřete vyšlehanou peřinku.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 160 °C.
5. Po upečení dort polijte rozpuštěnou mléčnou čokoládou a nakrájejte na řezy.
6. Meruňkové řezy s kokosovou peřinou dozdobené čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!