Představte si lahodnou vůni a jemnou texturu, která se rozplývá na jazyku s každým soustem. Kakaová bábovka z bílého jogurtu s čokoládovou polevou není jen obyčejným dezertem, ale symbolem dokonalé harmonie chutí. Připravte se na sladký zážitek, který okouzlí vaše chuťové pohárky a dodá vašemu dni příjemnou sladkost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaová bábovka z bílého jogurtu s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 5 vajec
- 1,5 šálku cukru (270 g)
- 1 balíček vanilkový cukr (8 g)
- 1 sklenice oleje (200 ml)
- 1 kelímek jogurtu (220 g)
- 3 lžíce kakaa (45 g)
- 2 šálky mouky (250 g)
- 1 prášek do pečiva (16 g)
- 2 g soli
Ostatní:
- máslo – na vymazání bábovkové formy
Poleva:
- 1,5 šálku mléka (300 ml)
- 4 lžíce krystalový cukr (60 g)
- 4 lžíce rostlinný olej (50 ml)
- 2 lžíce kakaa (30 g)
- 100 g čokoláda
Na zdobení:
- 100 g rozpuštěná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy rozklepněte vejce, přisypte cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte do pěny, pak přilijte olej a přidejte bílý jogurt – promíchejte. Dále nasypte kakao, postupně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a trochu osolte. Dobře promíchejte/vyšlehejte metličkou.
2. Výsledné těsto nalijte do bábovkové formy vymazané máslem a trochu přetřepejte.
3. Pečte v předehřáté troubě 55 minut při 175 °C. Po upečení nechte chvíli vychladnout a uložte na 15 minut do lednice.
4. Poleva: Do malého hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, olej, kakao a vmíchejte čokoládu – promíchejte a postavte na sporák. Míchejte a vařte, kým se čokoláda nerozpustí.
5. Po 15 minutách vyndejte bábovku z trouby a polijte získanou polevou. Počkejte 15 minut, potom ji překlopte pomocí talíře na druhou stranou a polijte ji rozpuštěnou čokoládou.
Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!