Krok za krokem vám představíme skvělý recept na osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo pozvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dortu ocení všichni a se šálkem kávy si budete připadat jako v nebi.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 žloutky
- 70 g máslo (pokojové teploty)
- 70 g cukru
- 45 ml mléko
- 115 g mouky
- 8 g jedlá soda
Pusinky:
- 3 vaječné bílky
- 150 g cukru
- šťáva z 1/2 citronu
Ostatní:
- 30 g mandlové lupínky – na posypání
Krém:
- 200 ml mléčná smetana 33 %
- 90 g moučkový cukr
- 300 g mascarpone
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si do 2 misek oddělte bílky od žloutků.
2. Těsto: Do mísy dejte máslo (pokojové teploty) a přisypte cukr – promíchejte a přilijte mléko – vyšlehejte. Během šlehání postupně přidávejte žloutky a nakonec přisypte prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou – pořádně promíchejte. Vypracujte těsto, které rozdělte na 2 stejné části.
3. Každou část těsta naneste a rozetřete samostatně do kruhových forem na pečení vyložených papírem.
4. Pusinky: Do jiné mísy nalijte vaječné bílky, přisypte cukr a nalijte šťávu z 1/2 citronu. Šlehejte 6-7 minut do nadýchané lesklé pěny, kterou potom jemně promíchejte.
5. Získanou pěnu naneste, pěkné rozetřete a uhlaďte na těsto ve formách. Poté pomoci lžíce vytvořte jemné špičky a posypte mandlovými lupínky.
6. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C dozlatova a po upečení vyndejte z formy, odstraňte pergamen a nechte chvíli vychladnout. Po vychladnutí první díl těsta položte do obruče bez dna na tác vyložený dortovou fólií.
7. Krém: Do velké mísy nalijte smetanu 33 % a přisypte moučkový cukr. Vyšlehejte a přidejte mascarpone – šlehejte do nadýchaného krému.
8. Výsledný krém naneste na těsto v obruči, pěkně uhlaďte a uložte na 1 hodinu do lednice.
Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem podávejte s láskou, radostí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!