Slavný Italský zákusek: Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo pozvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dortu ocení všichni a se šálkem kávy si budete připadat jako v nebi.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 žloutky
  • 70 g máslo (pokojové teploty)
  • 70 g cukru
  • 45 ml mléko
  • 115 g mouky
  • 8 g jedlá soda

Pusinky:

  • 3 vaječné bílky
  • 150 g cukru
  • šťáva z 1/2 citronu

Ostatní:

  • 30 g mandlové lupínky – na posypání

Krém:

  • 200 ml mléčná smetana 33 %
  • 90 g moučkový cukr
  • 300 g mascarpone

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve si do 2 misek oddělte bílky od žloutků.

2. Těsto: Do mísy dejte máslo (pokojové teploty) a přisypte cukr – promíchejte a přilijte mléko – vyšlehejte. Během šlehání postupně přidávejte žloutky a nakonec přisypte prosátou mouku smíchanou s jedlou sodou – pořádně promíchejte. Vypracujte těsto, které rozdělte na 2 stejné části.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich
Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich
Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

3. Každou část těsta naneste a rozetřete samostatně do kruhových forem na pečení vyložených papírem.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

4. Pusinky: Do jiné mísy nalijte vaječné bílky, přisypte cukr a nalijte šťávu z 1/2 citronu. Šlehejte 6-7 minut do nadýchané lesklé pěny, kterou potom jemně promíchejte.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich
Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

5. Získanou pěnu naneste, pěkné rozetřete a uhlaďte na těsto ve formách. Poté pomoci lžíce vytvořte jemné špičky a posypte mandlovými lupínky.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

6. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C dozlatova a po upečení vyndejte z formy, odstraňte pergamen a nechte chvíli vychladnout. Po vychladnutí první díl těsta položte do obruče bez dna na tác vyložený dortovou fólií.

7. Krém: Do velké mísy nalijte smetanu 33 % a přisypte moučkový cukr. Vyšlehejte a přidejte mascarpone – šlehejte do nadýchaného krému.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

8. Výsledný krém naneste na těsto v obruči, pěkně uhlaďte a uložte na 1 hodinu do lednice.

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem podávejte s láskou, radostí a nadšením.

Slavný Italský zákusek: Osvěžující mandlový dort s pusinkami se smetanovým mascarpone krémem
Zdroj: Immer Appetitlich

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!