Turbo rychlé a křupavé bramborové placky připravíte za 10 minut: Struhadlo odložte stranou!

Bramborové placky jsou klasickým jídlem, které si oblíbíte nejen pro jeho skvělou chuť, ale také pro jednoduchost a rychlost přípravy. Díky modernímu postupu přípravy, kdy využijete mixér místo tradičního struhadla, ušetříte čas i námahu. Tyto placky se hodí jako výživný oběd nebo sytá večeře a můžete je servírovat s různými doplňky podle vaší chuti.

Zdroj: Istock.com

Suroviny

  • Brambory
  • Cibule
  • Olej na smažení
  • Sůl, pepř (podle chuti)
  • Další ingredience dle volby: cuketa, česnek, tvrdý sýr, kyselé jablko, houby, párky

Postup přípravy

1) Příprava surovin: Brambory a cibuli oloupejte a očistěte.

2) Mixování: Brambory a cibuli vložte do mixéru a mixujte na střední výkon, aby byly rozmixované na poměrně malé kousky, avšak ne na kaši.

3) Těsto: Do bramborové směsi přidejte sůl, pepř a další ingredience dle vaší chuti a promíchejte. Pokud chcete experimentovat, přidejte nastrouhanou cuketu, trochu česneku, tvrdý sýr nebo kousky kyselého jablka.

4) Smažení: Na pánvi rozehřejte dostatek oleje. Lžící položte směs na pánvi a vytvarujte do placek. Smažte z obou stran dozlatova a křupava.

5) Servírování: Hotové placky servírujte s oblíbenými dipy nebo přílohami. Vynikající jsou se zakysanou smetanou, majonézou, tatarskou omáčkou nebo jen tak s trochou cukru.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Turbo rychlé a křupavé bramborové placky znamenají úžasnou chuť a maximální jednoduchost v jednom. Tento recept přináší nejen skvělý výsledek s minimální námahou, ale také prostor pro vaši kreativitu. Užijte si rychlou a chutnou večeři plnou oblíbených chutí.