Připravte si čtyřvrstvý kakaovo-ovesný zákusek s kefírem, oříškovým máslem a mascarpone krémem, dokonalou kombinaci chutí a textur, která osloví každého milovníka sladkého. Ať už hledáte inspiraci na slavnostní příležitost nebo jen chcete dopřát sobě a svým blízkým, tento zákusek je tou pravou volbou pro každý den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čtyřvrstvý kakaovo-ovesný zákusek s kefírem, oříškovým máslem a mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 2,5 lžičky stévie
- 180 ml kefír/podmáslí
- 80 g ovesné vločky
- 25 g kakao
- 10 g prášek do pečiva
Krém:
- 400 g mascarpone
- 2 lžíce oříškové máslo
- 1 lžíce sirupu – podle chuti (méně sladký)
Na zdobení:
- čokoládový topink
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přisypte stévii a přilijte kefír/podmáslí. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí.
2. Následně nasypte jemné pomleté ovesné vločky, kakao a prášek do pečiva – dobře promíchejte.
3. Získané těsto pomocí naběračky naneste do pánve s rozehřátým olejem a smažte z obou stran do hněda a po smažení je přendejte na talíř. Nechte 4 vrstvy vychladnout.
4. Krém: Do jiné mísy dejte mascarpone, přidejte oříškové máslo a přilijte sirup. Vyšlehejte do krásně nadýchaného krému.
5. Výsledný krém naneste a rozetřete na první vrstvu těsta – postup opakujte ještě 3 krát a ukončete jenom krémem.
6. Na závěr ho ozdobte čokoládovým topinkem a podávejte ho s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!