Delikátní hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami je báječný recept, který zasytí a pohladí duši i tělo. V této specialitě se spojuje měkkost hovězího masa s vůní červeného vína a aromatických bylinek. Toto jídlo je jako stvořené pro nedělní oběd, kdy chcete rodinu nebo přátele pohostit něčím mimořádně lahodným. Takže neváhejte a pusťte s do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami
Co budeme potřebovat:
- 600 g hovězí maso
- 1 lžíce mouky
- sůl – podle chuti
- 1 lžíce červená mletá paprika
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g rajčatový protlak/pyré
- 1 sklenice červené víno
- čerstvé aromatické bylinky (tymián, rozmarýn, čerstvá petrželka)
- masový/zeleninový vývar – podle potřeby
- 1 kg brambory
- 3 mrkve
- 400 g zelené fazole
Jak budeme postupovat:
1. Do velké mísy dejte hovězí maso nakrájené na kousky, přisypte mouku a dochuťte solí, červenou mletou paprikou a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte.
2. Následně hovězí kousky přendejte do hrnce s rozehřátým olejem – promíchejte, smažte z každé strany dozlatova a po smažení přendejte na talíř.
3. Do stejného hrnce nasypte na hrubo nakrájenou cibulí s česnekem a smažte společně na mírném ohni dozlatova. Pak přidejte rajčatový protlak/pyré a přilijte červené víno. Poté přidejte svazek čerstvých aromatických bylinek (tymián, rozmarýn, čerstvá petrželka) a podlijte masovým/zeleninovým vývarem (podle potřeby).
4. Smažené hovězí kousky masa vraťte zpět do hrnce – vařte pod pokličkou 20 minut na mírném ohni.
5. Po 20 minutách sundejte pokličku a do hrnce přidejte nejprve na hrubo nakrájené brambory, mrkev a podlijte masovým/zeleninovým vývarem (podle potřeby). Vařte pod pokličkou, dokud nezačne vřít, poté sundejte pokličku a přidejte zelené fazolky. Vařte, dokud fazolky nezměknou 20-30 minut na mírném ohni.
Delikátní hovězí guláš podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!