Hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami

Delikátní hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami je báječný recept, který zasytí a pohladí duši i tělo. V této specialitě se spojuje měkkost hovězího masa s vůní červeného vína a aromatických bylinek. Toto jídlo je jako stvořené pro nedělní oběd, kdy chcete rodinu nebo přátele pohostit něčím mimořádně lahodným. Takže neváhejte a pusťte s do toho!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Delikátní telecí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

Hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami

Co budeme potřebovat:
  • 600 g hovězí maso
  • 1 lžíce mouky
  • sůl – podle chuti
  • 1 lžíce červená mletá paprika
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g rajčatový protlak/pyré
  • 1 sklenice červené víno
  • čerstvé aromatické bylinky (tymián, rozmarýn, čerstvá petrželka)
  • masový/zeleninový vývar – podle potřeby
  • 1 kg brambory
  • 3 mrkve
  • 400 g zelené fazole

Jak budeme postupovat:

1. Do velké mísy dejte hovězí maso nakrájené na kousky, přisypte mouku a dochuťte solí, červenou mletou paprikou a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte.

Delikátní telecí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

2. Následně hovězí kousky přendejte do hrnce s rozehřátým olejem – promíchejte, smažte z každé strany dozlatova a po smažení přendejte na talíř.

3. Do stejného hrnce nasypte na hrubo nakrájenou cibulí s česnekem a smažte společně na mírném ohni dozlatova. Pak přidejte rajčatový protlak/pyré a přilijte červené víno. Poté přidejte svazek čerstvých aromatických bylinek (tymián, rozmarýn, čerstvá petrželka) a podlijte masovým/zeleninovým vývarem (podle potřeby).

Delikátní telecí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

4. Smažené hovězí kousky masa vraťte zpět do hrnce – vařte pod pokličkou 20 minut na mírném ohni.

5. Po 20 minutách sundejte pokličku a do hrnce přidejte nejprve na hrubo nakrájené brambory, mrkev a podlijte masovým/zeleninovým vývarem (podle potřeby). Vařte pod pokličkou, dokud nezačne vřít, poté sundejte pokličku a přidejte zelené fazolky. Vařte, dokud fazolky nezměknou 20-30 minut na mírném ohni.

Delikátní hovězí guláš podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Hovězí guláš s červeným vínem, mrkví, bramborami a zelenými fazolkami
Zdroj: Casserola club

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: