Přinášíme vám kulinářský zážitek, který zaujme na první pohled i ochutnání – pečené mleté hovězí košíčky se sýrem, obalené v aromatické bramborovo-petrželové peřince. Tento pokrm je ideální jako inovativní předkrm nebo hlavní chod pro speciální příležitosti, kdy chcete své hosty překvapit něčím výjimečným. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené mleté hovězí košíčky se sýrem v bramborovo-petrželové peřince
Co budeme potřebovat:
Bramborová kaše:
- 4 brambory + vroucí voda + sůl
- svazek čerstvé petrželky
- 3 kostky máslo
Směs mletého masa:
- olivový olej – na smažení
- 450 g mleté hovězí maso
- 1 cibule
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- 1 sladká červená paprika
- 2-3 rajčata
Ostatní:
- 200 g strouhaný sýr
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku vložte očištěné a nakrájené brambory na kostky, zalijte je vodou a osolte – vařte na mírném ohni do změknutí.
2. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem dejte mleté hovězí maso – smažte na mírném ohni do zlatohněda. Poté přidejte nakrájenou cibuli nadrobno – společně smažte a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou a prolisovaným česnekem – dobře promíchejte.
3. Následně do pánve přidejte nakrájenou červenou sladkou papriku a rajčata nadrobno – promíchejte a vařte společně na mírném ohni.
4. Bramborová kaše: Uvařené brambory sceďte a přendejte do mísy – rozmačkejte je, přidejte k nim máslo a vsypejte svazek čerstvé nasekané petrželky. Promíchejte a vytvořte bramborovou kaši, kterou naneste a rozetřete do zapékací mísy vymazanou trochou oleje.
5. Ruky si pomažte olivovým olejem a do bramborové kaši v míse udělejte důlky, do kterých nasypejte strouhaný sýr, poté rozložte uvařenou směs mletého masa se zeleninou a znovu posypte strouhaným sýrem.
6. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 200 °C.
7. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!