Dnešní recept na netradiční měkký křupavý chléb Vás oslní nejen vzhledem, ale aj měkkou a křupavou chutí. Až tento domácí chléb jednou ochutnáte, okamžitě si ho zamilujete a na ten kupovaný v obchodě zapomenete! Příprava je velmi jednoduchá a snadná a výsledek Vás zaručeně nadchne.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí netradiční měkký křupavý chléb
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 800 g hladká mouka
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce cukru
- 10 g sušené droždí
- 500 ml teplé vody
- 30 ml olivový olej
Ostatní:
- slunečnicový olej – na vymazání mísy
- mouka – na vysypání plochy
- olivový olej – na vymazání formy
- mléko + olivový olej – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do velké mísy prosejte hladkou mouku (chléb bude měkčí), přisypte sůl, cukr a sušené droždí – promíchejte a vytvořte důlek. Pak přilijte teplou vodu a olivový olej – vypracujte těsto, které uhněťte rukou a vytvarujte velkou kouli.
2. Kouli položte do mísy vymazanou olejem, přikryjte fólií a utěrkou. Nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Po 2 hodinách by jste měli získat jemné, vzdušné a nadýchané těsto.
3. Těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou, trochu ho roztáhnete, překrojte na 2 stejné díly a vytvarujte z nich bochníky, které položte do obdélníkové vymazané formy olejem – nechte 30-40 minut kynout na teplém místě.
4. Po vykynutí jsou krásně nadýchané. Potřete je mlékem smíchaným s olivovým olejem, aby po upečení byly krásné zlatavé.
5. Pečte při 200 °C po dobu 30-40 minut.
6. Domácí netradiční měkký křupavý chléb podávejte hlavně s velkou láskou a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!