Objevte kouzlo zdravého pečení s naším receptem na ovesný mandlový koláč s brusinkami a jablečným pyré. Tento koláč je dokonalou směsí nutričně bohatých surovin, které z něj dělají nejen skvělou chuťovku, ale i vyváženou svačinu.
Základ koláče se skládá z mletých mandlí a ovesných vloček, ochucených o jablečné pyré, med a sušené brusinky, které tomuto koláči dodají extra sladkost, šťavnatost a svěžest.
Zdravý ovesný mandlový koláč s brusinkami a jablečným pyré
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1/2 šálků mandlí
- 1/2 šálků ovesných vloček
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálků jablečného pyré
- 1 vejce
- 1 vaječný bílek
- 2 lžíce olej (kokosový rostlinný nebo máslo)
- 3-4 lžíce medu nebo sirup
- 40 g sušené brusinky
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do nádobky od mixéru vložte mandle a nasypte ovesné vločky – společně jemně pomelte a přesypte do mísy.
2. Následně do mísy přidejte špetku soli, přisypte prášek do pečiva, vmíchejte jablečné pyré, rozklepněte vejce, přidejte také vaječný bílek, olej, med a nakonec sušené brusinky. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojili. Sušené brusinky dodají extra sladkost, šťavnatost a svěžest každému soustu.
3. Formu na pečení o rozměru 20 x 20 cm vyložte pergamenem, naneste a rozetřete do ní základ – trochu protřepejte.
4. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při teplotě cca 180 °C.
5. Zdravý ovesný mandlový koláč s brusinkami a jablečným pyré po upečení podávejte s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!