Vepřový perkelt pečený v troubě s těstovinami

Vepřový perkelt pečený v troubě je lahodným a sytým jídlem, které potěší každého milovníka dobrého masa. Tento recept kombinuje tradiční chutě s bohatou omáčkou a je ideální volbou pro nedělní oběd nebo kdykoli, když máte chuť na něco opravdu chutného. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Co budeme potřebovat

  • Asi 500 g vepřové plece, nakrájené na větší kousky
  • 3 velké cibule
  • Kousky špeku
  • 2 lžíce domácího rajského protlaku
  • 2 lžíce uzené červené papriky
  • 2 lžíce obyčejné červené papriky
  • Malou skleničku drcených rajčat
  • Cca 400 g mražené nebo čerstvé papriky
  • Sušený česnek
  • Nové koření, bobkový list
  • Sůl, pepř
  • Voda nebo vývar

Jak budeme postupovat

1) Příprava masa a cibule: Vepřové maso osolíme a zatáhneme na pánvi. Cibule orestujeme s kousky špeku do zlatohnědé barvy, přidáme rajský protlak a papriku, zalejeme trochou vody.

2) Pečení: Maso s cibulovou směsí přendáme do litinového pekáče, přidáme drcená rajčata a polovinu mražené papriky. Ochutíme sušeným česnekem, novým kořením, bobkovým listem, dosolíme a opepříme. Dolejeme vodou nebo vývarem a pečeme na 180 stupňů asi hodinu a půl.

3) Dokončení: Před koncem pečení přidáme zbytek papriky a podle potřeby dochutíme.

Připravte si také:

Závěr

Vepřový perkelt pečený v troubě je jídlo, které zahřeje nejen tělo, ale i duši. Servírovat jej můžete s těstovinami nebo chlebem, který skvěle doplní bohatou omáčku. Tento recept je důkazem, že i z jednoduchých ingrediencí můžete připravit něco opravdu úžasného. Přejeme vám dobrou chuť!