Masové karbanátky se zelím a mrkví – klasika, která nezklame

Představte si lahodnou kombinaci mletého masa a zeleniny, vše spojené dohromady v podobě šťavnatých karbanátků. Připravte se na chuťovou symfonii, která vás zahřeje i v nejchladnějších dnech. Masové karbanátky se zelím a mrkví – jednoduché, lahodné a vždy spolehlivé!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

Masové karbanátky se zelím a mrkví

Co budeme potřebovat:
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • Dostatečné množství rostlinného oleje na smažení
  • 1/2 středně velké hlávky zelí
  • 600 gramů mletého masa
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • Koriandr
  • 2 stroužky česneku
  • 2 čerstvé rajčata
  • 1 čajová lžička krystalového cukru
  • 6 polévkových lžic zakysané smetany
  • Petrželka na ozdobu

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli a mrkev nasekáme na malé kousky a nastrouháme.

2. Na pánvi, kde jsme rozpálili trochu rostlinného oleje, orestujeme cibuli a mrkev.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

3. Přidáme na tenké proužky nakrájené zelí a dusíme na mírném ohni. Když je zelenina měkká, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

4. K vychladlé zelenině přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, koriandr a vše důkladně promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky a opečeme je na pánvi.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

5. Pro omáčku orestujeme na oleji nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Rajčata nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k zelenině na pánvi. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

6. Do vymazané zapékací mísy uložíme masové karbanátky a přelijeme je připravenou omáčkou.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

7. Fašírky pečeme 35 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia. Po upečení je ozdobíme petrželovou natí.

Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell
Masové karbanátky se zelím a mrkví - klasika, která nezklame
Zdroj: YouTube/Lecker schnell

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: