Tento koláč se stal hitem nejen u nás doma, ale očaroval lidi po celém světě. Jeho bohatá chuť a zajímavá textura okouzlí každého, kdo si ho dá. Připravte se na to, že po prvním ochutnání budete bombardováni žádostmi o recept. Pokud hledáte způsob, jak potěšit rodinu a přátele, mléčný řez s Nutellou je tou pravou volbou.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 150 ml plnotučného mléka
- 1 ČL (mělká) prášku do pečiva
Krém:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1 zakysaná smetana
- 70 g bílé čokolády
- 5 PL sušeného mléka
Nutellová nádivka:
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce lísko-oříškové pomazánky typu Nutella
- 120g tmavé čokolády
Sirup:
- 300 ml vody
- 100 ml kondenzovaného mléka
- lžíce sušeného mléka
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přiléváme mléko a postupně přidáváme mouku. Nakonec vmícháme prášek do pečiva. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a upečeme.
2) Krém: Kondenzované mléko, zakysanou smetanu, bílou čokoládu a sušené mléko dáme do hrnce, promícháme a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Necháme vychladnout a ztuhnout.
3) Nutellová nádivka: Do hrnce dáme kondenzované mléko, zakysanou smetanu, kakao, nalámanou čokoládu a Nutellu. Vaříme za stálého míchání, necháme jemně vychladnout a ztuhnout.
4) Sestavení: Korpus překrojíme, první polovinu položíme do formy, pokapeme sirupem, na to navrstvíme oba krémy a přikryjeme druhou polovinou korpusu, kterou také pokapeme sirupem. Koláč necháme v chladničce ztuhnout.
5) Dekorace: Po ztuhnutí koláč ozdobíme šlehačkou nebo jemnou vrstvou Nutelly. Před podáváním necháme koláč dostatečně zchladnout.
Absolutně jednoduchý ovocný koláč, který si rychle napečete, když vás přepadne chuť na sladké
Závěr
Mléčný řez s Nutellou je dokonalým způsobem, jak potěšit nejen rodinu a přátele, ale i sebe. Jeho příprava může být trochu náročnější, ale výsledek stojí za to. Tento koláč je ideální pro speciální příležitosti nebo jen tak, když máte chuť na něco sladkého a originálního. Užijte si každý kousek!