Sedlácké bochánky ze staršího chleba představují skvělý způsob, jak využít zbytky pečiva a připravit z nich chutný, levný a sytý oběd či večeři pro celou rodinu. Recept je velmi jednoduchý a vyžaduje pouze tři základní ingredience, které máte většinou doma.
Co budeme potřebovat:
- 1 chléb (starší)
- 1 vejce
- 1 menší cibuli
- Sýr (dle chuti)
- Sůl a libovolný pepř
Jak budeme postupovat:
1) Příprava pečiva: Chléb rozdělíme na menší části a navlhčíme, aby dostatečně změklo.
2) Příprava hmoty: Vymačkané pečivo smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, pepřem a vejcem do hladké hmoty.
3) Formování bochánků: Navlhčenýma rukama vyformujeme z hmoty placku, do středu každé placky umístíme kousek sýra a hmotu přeložíme tak, aby byl sýr ukryt uvnitř.
4) Smažení: Bochánky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
5) Dokončení: Upečené bochánky necháme okapat na papírovém ubrousku, aby byly méně mastné.
https://primainspirace.cz/2024/02/19/bleskova-kureci-cina-za-20-minut-vynikajici-obed-z-1-panve-chut-prekvapi-i-narocne/
Náš tip
- Pro ještě lepší chuť můžete do hmoty přidat bylinky, které máte rádi, nebo trochu ostrého pepře pro pikantní variantu.
Závěr
Sedlácké bochánky jsou dokonalým příkladem toho, jak můžete z jednoduchých a levných ingrediencí vytvořit chutný a originální pokrm, který potěší nejen váš žaludek, ale i peněženku. Užijte si tento rychlý a jednoduchý recept.