Výborný šlehačkový koláček s jablky je jemný a fantasticky lahodný dezert, který si zamilujete. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to. Tento koláček může být skvělým doplněním k odpolední kávě nebo jako sladká tečka po nedělním obědě.
Co budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 300 g krystalového cukru
- 200 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- 300 – 350 g hladké mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 3 jablka (nebo jiné ovoce podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Postupně do ní zašleháme měkké, na kousky nakrájené máslo. Následně přidáme smetanu ke šlehání a postupně vmícháme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne nám hladké těsto.
2) Příprava ovoce: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít i jiné ovoce dle chuti a sezóny.
3) Pečení: Formu na pečení řádně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy nalijeme těsto a rovnoměrně na něj rozložíme připravená jablka.
4) Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia po dobu 35-40 minut. Koláček je hotový, když má zlatavou barvu a po zapíchnutí špejle do středu vám vyjde čistá.
Po upečení necháme koláček chvíli vychladnout, poté jej můžeme vyklopit z formy a podávat.
Vyzkoušejte také:
- Recept na dokonalou pudinkovou roládu: Připravte ji ke kávičce nebo dětem k snídani, je výborná
- Ledová kostka: Neuvěřitelně lehký, jemný a lahodný koláč – trumfne i krémeš!
- Upečte si na víkend tyto jablečné koláčky ke kávě nebo jen tak pro potěšení
Závěr
Tento šlehačkový koláček s jablky je dokonalou volbou pro každého, kdo hledá rychlý a neodolatelně chutný dezert. Můžete ho podávat teplý nebo studený, podle vlastní chuti. Přejeme vám dobrou chuť!