Medový řez se zakysanou smetanou a banány bez pečení

Připravte si fantastickou medovou pochoutku se zakysanou smetanou a banány, která vás ohromí svou jednoduchostí a skvělou chutí. Tento dezert bez pečení je ideální pro ty, kteří hledají rychlý a efektní recept na sladké pohoštění. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste si vychutnali lahodný dezert, který zaujme každého člena rodiny.

Zdroj: TortyDoma.ru

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení medových plátů (případně máslové sušenky pokapané mlékem)
  • 5-6 banánů
  • 500 g zakysané smetany (alespoň 16 %)
  • 250 g smetany ke šlehání (nebo mascarpone)
  • Práškový cukr nebo med podle chuti
  • Čokoláda na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Příprava krému: Vyšleháme sladkou smetanu se zakysanou smetanou a cukrem či medem do hladkého krému. Přidáme ztužovač do šlehačky pro lepší konzistenci, pokud máme.

2) Vrstvení dezertu: Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na medový plát natřeme vrstvu krému, poklademe kolečky banánů a opakujeme vrstvení, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Zbytek krému použijeme na potření boků dezertu.

3) Dekorace a odležení: Dezert posypeme nastrouhanou čokoládou pro dokonalý vzhled. Následně koláč umístíme do chladničky alespoň na 30 minut, aby dobře ztuhl a byl připraven k podávání.

Kávový mascarpone pamlsek připravený za pár minut: Ten krém je vynikající i do zákusků a dortů

Závěr

Medový řez se zakysanou smetanou a banány je nejen nesmírně chutný, ale také rychlý a jednoduchý na přípravu. Vhodný k nedělnímu odpolednímu čaji, jako pohoštění pro návštěvy nebo jen tak pro radost. Užijte si tento bezpečný dezert plný lahodných chutí a textur.