Nedělní nádivkový koláček přináší sladkou pohodu a tradici nedělního odpoledne do každé domácnosti. Jeho neobyčejná náplň z kondenzovaného mléka, ukrytá přímo v těstě, je tím, co dělá tento koláč tak neodolatelným. Připravte si tento jedinečný dezert, který je dokonalým zakončením společně stráveného víkendu.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 4 vejce
- 3 šálky hladké pšeničné mouky
- 2 šálky krystalového cukru
- 3 polévkové lžíce másla
- 1 šálek mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 1 litr mléka
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 4 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 1 kelímek zakysané smetany
Na vrch:
- 1 čokoláda
- 150 ml šlehačkové smetany
Jak budeme postupovat:
1) Příprava náplně: Nejprve připravte náplň. Většinu mléka dejte vařit, ve zbývajícím rozmíchejte škrob a žloutek. Do vařícího mléka vmíchejte žloutkovou směs a uvařte pudink. Do teplého pudinku vmíchejte kondenzované mléko a nakonec zakysanou smetanu. Náplň nechte vychladnout.
2) Příprava těsta: Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte na sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a máslem, přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
3) Vrstvení a pečení: Plech vyložte pečícím papírem. Navrstvěte polovinu těsta, náplň a zakryjte druhou polovinou těsta. Pečte v předehřáté troubě na 180°C.
4) Dokončení: Upečený koláč přelijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou. Nechte koláč vychladnout a poté podávejte.
Závěr
Nedělní nádivkový koláček je vynikající volbou pro každého, kdo si chce užít sladký závěr víkendu. Jeho bohatá náplň a jemné těsto zaručují nezapomenutelný gastronomický zážitek. Nechte se unést chutí tohoto tradičního, avšak originálního dezertu.