Čokoládovo-citronový pamlsek za 20 minut: Úžasný dezert – svěží, lehce připravený a neodolatelný!

Představujeme vám recept na čokoládovo-citronový pamlsek, který je svěží, krémový a absolutně neodolatelný. Tento dezert se stane vaším novým oblíbencem díky jeho jedinečné kombinaci chutí a jednoduchosti přípravy. Je ideální pro osvěžení během teplých dnů, ale zároveň poskytne dostatek sladkého pohlazení pro vaše chuťové buňky.

Zdroj: receitasdepesos.com.br

Co budeme potřebovat:

Na základ:

  • 200 g vanilkových sušenek rozdrcených
  • 140 g rozpuštěného másla

Náplň:

  • ½ šálku citrónové šťávy
  • 300 g zakysané smetany
  • 600 g kondenzovaného mléka slazeného

Na vrch:

  • 200 g čokolády
  • 200 g zakysané smetany

Jak budeme postupovat:

1) Příprava základu: Sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a směs rovnoměrně namačkejte na dno formy vyložené pečícím papírem. Zatlačte rukama, aby byla plocha rovnoměrná. Základ pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 10 minut.

2) Příprava náplně: Citrónovou šťávu smíchejte s kondenzovaným mlékem a zakysanou smetanou. Tuto směs navrstvěte na předem připravený sušenkový základ a dejte vychladit.

3) Příprava vrchní části: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a smíchejte se zakysanou smetanou. Tuto čokoládovou směs poté rovnoměrně rozetřete na vrch dezertu. Dezert dejte chladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

4) Dokončení: Před podáváním můžete dezert posypat strouhanou čokoládou pro dokonalý vizuální efekt.

Kávový mascarpone pamlsek připravený za pár minut: Ten krém je vynikající i do zákusků a dortů

Závěr

Čokoládovo-citronový pamlsek je rychlý, jednoduchý a nesmírně chutný dezert, který zvládne připravit každý. Jeho svěží a krémová chuť osloví všechny milovníky sladkého. Užijte si každé sousto tohoto výjimečného dezertu.