Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající vepřovou plec se zeleninou a hranolky. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka a skvělé jídlo máte na Vašem stole! Je chutné, jemné a s křupavými hranolky k nezaplacení! Rodině aj Vám bude velmi chutnat a budete ho dělat častěji!
Vynikající vepřová plec se zeleninou a hranolky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Příloha:
- 1 kg brambory + voda + sůl
Maso:
- 0,5 kg vepřové plece
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička sušené hořčice
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička šalvěje
- 1 lžíce solamylu
Ostatní:
- olej na smažení
- 4 žampiony
- 1 bílá cibule
- 1 červená cibule
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 pórku
Omáčka:
- 2 lžíce omáčky Teriyaki s pečeným česnekem
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky solamylu
Jak budeme postupovat:
1. Příloha: Očistěte a nakrájejte si brambory na hranolky a přendejte je do hrnce na sporáku, zalijte vodu a osolte – vařte na mírném ohni, po uvaření je sceďte a opláchněte vodou. Po chvíli je přesypejte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je dozlatova a dokřupava.
2. Maso: Nakrájejte si vepřové plece na kousky, přendejte do mísy a dochuťte: světlou sójovou omáčkou, olejem, solí, černým mletým pepřem, sušeným česnekem, sušenou hořčicí, kaří kořením, sušenou cibulí, kurkumou, sušenou petrželkou, sušenou šalvěj a nakonec přisypejte solamyl – pořádně promíchejte, aby se všechno koření vstřebalo.
3. Následně maso přeložte do pánve s rozehřátým olejem – promíchejte, smažte na mírném ohni do zlatohněda a po smažení přendejte na talíř.
4. Do stejné pánve dejte žampiony nakrájené na půlměsíce – promíchejte a smažte je také na mírném ohni dozlatova, poté přisypejte k nim bílou a červenou cibuli nakrájenou na hrubo – míchejte, dále vsypejte 1/2 žluté a červené papriky nakrájené na proužky -míchejte, přidejte smažené smažené kousky masa – dobře promíchejte a nakonec ještě dochuťte 1/2 nakrájeného pórku – pořádně společně promíchejte.
5. Omáčka: Do malé misky jsi nalijte omáčku teriyaki s pečeným česnekem, přilijte sladkou chilli omáčku, ústřicovou omáčku, vodu, světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku, sójovou omáčku a ke konci nasypejte solamyl – dobře promíchejte.
6. Výslednou omáčkou přelijte ingredience v pánve – důkladně promíchejte a podávejte s křupavými domácími hranolkami.
7. Podávejte hlavně s láskou a dobrým pocitem, jak se Vám to skvěle povedlo.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!