Objevte kouzlo jogurtovo-paprikového těstíčka, které dodá vašemu masu nebo zelenině nevšední chuť a šťavnatost. Tento recept je skvělým způsobem, jak oživit kuřecí prsa, květák nebo cuketu. Díky kombinaci jogurtu, vejce a koření získáte maso s krásně křupavou kůrkou a šťavnatým středem. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to!
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí prsa, květák nebo cuketu
- 200 g hustého bílého jogurtu
- 1 vejce
- Sladká paprika
- Sůl a černý mletý pepř
- 150 g hladké mouky
- Olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Příprava surovin: Maso nebo zeleninu omyjeme a osušíme. Pokud používáte maso, nakrájejte ho na menší kousky (ideálně 2×2 cm) pro lepší a rovnoměrnější přípravu.
2) Příprava těstíčka: Vejce smícháme s jogurtem, přidáme sůl, černý mletý pepř a sladkou papriku. Vše důkladně promícháme, abychom získali jednolitou směs.
3) Marinování: Maso nebo zeleninu lehce ochutíme solí a pepřem, ponoříme do připraveného těstíčka a necháme marinovat přibližně 30 minut.
4) Obalování a smažení: Po marinování kousky obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a křupava.
5) Podávání: Hotové kousky podáváme s přílohou dle vaší chuti – může to být rýže, brambory nebo čerstvá zelenina.
Vyzkoušejte také: Vynikající kuřecí řízky v houbové omáčce za 20 minut: Zkuste tento recept na oběd
Závěr
Jogurtovo-paprikové těstíčko je skvělým způsobem, jak připravit maso nebo zeleninu. Tento recept přináší nejen vynikající chuť a šťavnatost, ale také krásnou zlatavou barvu a křupavou texturu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na večeři a nechte se unést skvělými chutěmi.