Jogurtovo-paprikové těstíčko pro fantastické maso, které si okamžitě zamilujete

Objevte kouzlo jogurtovo-paprikového těstíčka, které dodá vašemu masu nebo zelenině nevšední chuť a šťavnatost. Tento recept je skvělým způsobem, jak oživit kuřecí prsa, květák nebo cuketu. Díky kombinaci jogurtu, vejce a koření získáte maso s krásně křupavou kůrkou a šťavnatým středem. Recept je jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to!

Zdroj: ne-dieta.ru

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí prsa, květák nebo cuketu
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • Sladká paprika
  • Sůl a černý mletý pepř
  • 150 g hladké mouky
  • Olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1) Příprava surovin: Maso nebo zeleninu omyjeme a osušíme. Pokud používáte maso, nakrájejte ho na menší kousky (ideálně 2×2 cm) pro lepší a rovnoměrnější přípravu.

Zdroj: iStock

2) Příprava těstíčka: Vejce smícháme s jogurtem, přidáme sůl, černý mletý pepř a sladkou papriku. Vše důkladně promícháme, abychom získali jednolitou směs.

3) Marinování: Maso nebo zeleninu lehce ochutíme solí a pepřem, ponoříme do připraveného těstíčka a necháme marinovat přibližně 30 minut.

4) Obalování a smažení: Po marinování kousky obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a křupava.

5) Podávání: Hotové kousky podáváme s přílohou dle vaší chuti – může to být rýže, brambory nebo čerstvá zelenina.

Vyzkoušejte také: Vynikající kuřecí řízky v houbové omáčce za 20 minut: Zkuste tento recept na oběd

Závěr

Jogurtovo-paprikové těstíčko je skvělým způsobem, jak připravit maso nebo zeleninu. Tento recept přináší nejen vynikající chuť a šťavnatost, ale také krásnou zlatavou barvu a křupavou texturu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na večeři a nechte se unést skvělými chutěmi.