Představujeme vám recept na vynikající pochoutku, která zaujme na první kousnutí. Tyto křupavé prokládané špízy z nových brambor jsou perfektní nejen jako samostatná svačina, ale i jako chutná příloha k hlavním jídlům. Připravíte je jednoduše a rychle v troubě za 30 minut!
Co budeme potřebovat:
- 6-8 nových brambor
- 200 gramů slaniny
- 1 klobása (volitelné)
- 150 g uzeného sýra
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- Koření podle chuti (např. bylinky, paprika, rozmarýn)
- Trochu oleje
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1) Příprava brambor: Brambory omyjeme, očistíme (nemusíme loupat) a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2) Marinování brambor: V misce smícháme nakrájené brambory s prolisovaným česnekem, olejem a kořením. Důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
3) Příprava ingrediencí na špízy: Slaninu, klobásu a uzený sýr nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
4) Skládání špízů: Na připravené špejle střídavě napichujeme brambory, slaninu, sýr, cibuli a klobásu. Snažíme se o rovnoměrné rozložení ingrediencí.
5) Pečení: Špízy naskládáme na alobalovou misku nebo plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud nejsou špízy křupavé a zlatožluté.
Recept líné ženy – stačí navrstvit všechny ingredience a vložit do trouby
Závěr
Tyto křupavé špízy jsou dokonalým důkazem, že brambory mohou být nejen chutné, ale i originálně prezentované. Ať už je podáváte jako hlavní chod nebo jako přílohu, zaručeně si na nich pochutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!