Křupavé bramborové špízy prokládané slaninou, klobásou a sýrem: Připravíte je v troubě za 30 minut!

Představujeme vám recept na vynikající pochoutku, která zaujme na první kousnutí. Tyto křupavé prokládané špízy z nových brambor jsou perfektní nejen jako samostatná svačina, ale i jako chutná příloha k hlavním jídlům. Připravíte je jednoduše a rychle v troubě za 30 minut!

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Co budeme potřebovat:

  • 6-8 nových brambor
  • 200 gramů slaniny
  • 1 klobása (volitelné)
  • 150 g uzeného sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • Koření podle chuti (např. bylinky, paprika, rozmarýn)
  • Trochu oleje
  • Sůl a pepř

Jak budeme postupovat:

1) Příprava brambor: Brambory omyjeme, očistíme (nemusíme loupat) a nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2) Marinování brambor: V misce smícháme nakrájené brambory s prolisovaným česnekem, olejem a kořením. Důkladně promícháme, aby se chutě spojily.

3) Příprava ingrediencí na špízy: Slaninu, klobásu a uzený sýr nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

4) Skládání špízů: Na připravené špejle střídavě napichujeme brambory, slaninu, sýr, cibuli a klobásu. Snažíme se o rovnoměrné rozložení ingrediencí.

5) Pečení: Špízy naskládáme na alobalovou misku nebo plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut, dokud nejsou špízy křupavé a zlatožluté.

Recept líné ženy – stačí navrstvit všechny ingredience a vložit do trouby

Závěr

Tyto křupavé špízy jsou dokonalým důkazem, že brambory mohou být nejen chutné, ale i originálně prezentované. Ať už je podáváte jako hlavní chod nebo jako přílohu, zaručeně si na nich pochutnáte. Přejeme vám dobrou chuť!