Nanukové řezy jsou výtečným a originálním dezertem, který kombinuje bohaté chutě kávy, čokolády a lahodného krému. Tento recept je ideální pro milovníky sladkého, kteří hledají něco nového a neotřelého.
Ingredience:
Těsto:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 4 žloutky
- 1 dcl oleje
- 8 lžic silné kávy (včetně kávové sedliny)
- Půl prášku do pečiva
- Sníh ze 4 bílků
Krém:
- 2 dcl mléka
- 1 žloutek
- 2 lžíce solamylu (kukuřičný škrob)
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
Čokoládová poleva:
- 100 g smetany na šlehání
- 100 g čokolády
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně přidávejte olej, dále přilijte kávu a nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr jemně vmíchejte sníh z bílků.
2) Pečení: Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 160°C asi 20 minut. Hotovost testujte špejlí. Nechte vychladnout.
3) Příprava krému: V malém hrnci uvařte kaši z mléka, žloutku a solamylu. Nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka a vmíchejte do vychladlé kaše.
4) Čokoládová poleva: Čokoládu rozpusťte ve smetaně na šlehání a nechte mírně vychladnout.
5) Dokončení: Na vychladlé těsto naneste krém a celé to přelijte čokoládovou polevou. Nechte v lednici řádně ztuhnout.
Hrnkový jablečný koláč s úžasnou chutí a přípravou – všichni si ho zamilují
Závěr
Nanukové řezy jsou dokonalou sladkou tečkou k jakémukoli jídlu nebo jako luxusní svačina k odpolední kávě. Tento dezert je nejen chutný, ale i vizuálně lákavý, což z něj dělá skvělou volbu pro oslavy nebo rodinné večeře.