Nanukové řezy: Chuť kávy, čokolády a lahodného krému

Nanukové řezy jsou výtečným a originálním dezertem, který kombinuje bohaté chutě kávy, čokolády a lahodného krému. Tento recept je ideální pro milovníky sladkého, kteří hledají něco nového a neotřelého.

Zdroj: Lenka Šmídová

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 4 žloutky
  • 1 dcl oleje
  • 8 lžic silné kávy (včetně kávové sedliny)
  • Půl prášku do pečiva
  • Sníh ze 4 bílků

Krém:

  • 2 dcl mléka
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce solamylu (kukuřičný škrob)
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru

Čokoládová poleva:

  • 100 g smetany na šlehání
  • 100 g čokolády

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně přidávejte olej, dále přilijte kávu a nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr jemně vmíchejte sníh z bílků.

2) Pečení: Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 160°C asi 20 minut. Hotovost testujte špejlí. Nechte vychladnout.

3) Příprava krému: V malém hrnci uvařte kaši z mléka, žloutku a solamylu. Nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladka a vmíchejte do vychladlé kaše.

4) Čokoládová poleva: Čokoládu rozpusťte ve smetaně na šlehání a nechte mírně vychladnout.

5) Dokončení: Na vychladlé těsto naneste krém a celé to přelijte čokoládovou polevou. Nechte v lednici řádně ztuhnout.

Hrnkový jablečný koláč s úžasnou chutí a přípravou – všichni si ho zamilují

Závěr

Nanukové řezy jsou dokonalou sladkou tečkou k jakémukoli jídlu nebo jako luxusní svačina k odpolední kávě. Tento dezert je nejen chutný, ale i vizuálně lákavý, což z něj dělá skvělou volbu pro oslavy nebo rodinné večeře.