Uveďme vás do světa výjimečného salátu z brambor, červené řepy, jablíčka, zakysané smetany a kopru. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají něco netradičního a osvěžujícího. Připravte si tento salát a dejte své chuťovým pohárkům nový rozměr!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Salát z brambor, červené řepy, jablíčka, zakysané smetany a kopru
Co budeme potřebovat:
- 4-5 vařené brambory
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- 3-4 filety ze sledě (nebo 2 středně velké sledě)
- 4 nakládané okurky
- 3-4 vařené červené řepy
- 2 středně velká zelená jablka
- 1 lžička muškátového oříšku
- černý pepř – podle chuti
- 80-100 g vlašských ořechů (mohou být i jiné) – podle chuti
- 1,5 hrnku zakysané smetany
- 2 větvičky kopru
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vařené brambory a nakrájejte je na malé kostičky, pak je položte do velké oválné mísy a přelijte citronovou šťávou.
2. Připravte filety ze sledě, ale předtím je očistěte od vnitřností. Nejlepší jsou lehce osolené, poté je nakrájejte na malé kousky, okurky a uvařenou červenou řepu také nakrájejte na malé kousky a vše přendejte do mísy.
3. Zelená jablka zcela oloupejte, ale nejlepší jsou kyselé a šťavnaté, pak je nakrájejte na kostičky, dochuťte muškátovým oříškem a černým pepřem.
4. Vlašské ořechy nasekejte a nasypte do mísy a zalijte zakysanou smetanou – dobře promíchejte lžící.
5. Přikryjte salát fólií a uložte ho do lednice alespoň na 3 hodiny.
6. Hotový salát přendejte do druhé oválné salátové mísy, kde ho překlopte talířem. Nakrájejte svazek kopru a ozdobte jím celý salát z každé strany, aby byl nadýchaný jako vánoční stromeček.
7. Podávejte na talíři s velkou chutí, láskou a s dobrým pocitem, jak dobře jste si vedli.
Dobrou chuť!