Vítejte v kulinářském světě, kde se setkává umění s chutí! Dnešním mistrovským dílem jsou “broskve” plněné džemem. Tyto lahodné kousky vypadají jako skutečné broskve, ale jsou vytvořeny z těsta a plněny sladkým džemem. Připravte se na kulinářskou iluzi, která potěší jak oko, tak chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.“Broskve” plněné džemem
Co budeme potřebovat:
- Mouka 350 g
- Vejce 3 ks
- Máslo 150 g
- Cukr moučka 100 g
- Prášek do pečiva 5 g
- Sůl
- Vanilka
Náplň:
- Džem 300 g
Sirup:
- Cukr 100 g
- Voda 50 ml
Pro zdobení:
- Cukr 200 g
- Červené a žluté potravinářské barvivo
Jak budeme postupovat:
1. V samostatné míse smíchejte mouku se solí a práškem do pečiva.
2. V míse trochu rozmícháme vejce.
3. Poté přidáme moučkový cukr. Dobře promíchejte. Poté přidáme vanilkovou esenci a máslo.
4. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Do smíchané vaječné směsi přidejte mouku.
5. Hněťte, dokud nevznikne nelepivé těsto.
6. Do formy na pečení vložíme pečící papír. Z těsta vytvarujte v ruce kuličky o velikosti asi 2-3 cm.
7. Kuličky vložte do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečte je v troubě 12 minut při 180 stupních.
8. Když jsou hotové, nechte je vychladnout a pak lžičkou nebo nožem vydlabejte vnitřek.
9. Ze směsi získané vydlabáním si ponechte polovinu množství a smíchejte ji s meruňkovým/broskvovým džemem.
10. Naplňte broskve a slepte dvě poloviny k sobě.
11. V hrnci přiveďte na mírném ohni k varu vodu a cukr.
12. Když se cukr rozpustí, přidejte vanilkovou esenci a nechte vychladnout.
13. Vychladlý sirup rovnoměrně nalijte do dvou misek. Do jedné misky přidáme žluté potravinářské barvivo a do druhé červené potravinářské barvivo. Měli byste získat intenzivní barvy. Podle množství barviva přidávejte více nebo méně, dokud nezískáte požadovanou barvu.
14. Ponořte 5-6 sekund část broskve do žluté tekutiny a poté do cukru. Poté postup opakujte z druhé strany v červené tekutině a poté v cukru.
15. Broskve ozdobte lístky čerstvé máty a máte hotovo!
Dobrou chuť!