Vizuální kulinářské umění: “Broskve” plněné džemem

Vítejte v kulinářském světě, kde se setkává umění s chutí! Dnešním mistrovským dílem jsou “broskve” plněné džemem. Tyto lahodné kousky vypadají jako skutečné broskve, ale jsou vytvořeny z těsta a plněny sladkým džemem. Připravte se na kulinářskou iluzi, která potěší jak oko, tak chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

“Broskve” plněné džemem

Co budeme potřebovat:
  • Mouka 350 g
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 150 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Prášek do pečiva 5 g
  • Sůl
  • Vanilka

Náplň:

  • Džem 300 g

Sirup:

  • Cukr 100 g
  • Voda 50 ml

Pro zdobení:

  • Cukr 200 g
  • Červené a žluté potravinářské barvivo

Jak budeme postupovat:

1. V samostatné míse smíchejte mouku se solí a práškem do pečiva.

2. V míse trochu rozmícháme vejce.

3. Poté přidáme moučkový cukr. Dobře promíchejte. Poté přidáme vanilkovou esenci a máslo.

4. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Do smíchané vaječné směsi přidejte mouku.

5. Hněťte, dokud nevznikne nelepivé těsto.

6. Do formy na pečení vložíme pečící papír. Z těsta vytvarujte v ruce kuličky o velikosti asi 2-3 cm.

7. Kuličky vložte do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečte je v troubě 12 minut při 180 stupních.

8. Když jsou hotové, nechte je vychladnout a pak lžičkou nebo nožem vydlabejte vnitřek.

9. Ze směsi získané vydlabáním si ponechte polovinu množství a smíchejte ji s meruňkovým/broskvovým džemem.

10. Naplňte broskve a slepte dvě poloviny k sobě.

11. V hrnci přiveďte na mírném ohni k varu vodu a cukr.

12. Když se cukr rozpustí, přidejte vanilkovou esenci a nechte vychladnout.

13. Vychladlý sirup rovnoměrně nalijte do dvou misek. Do jedné misky přidáme žluté potravinářské barvivo a do druhé červené potravinářské barvivo. Měli byste získat intenzivní barvy. Podle množství barviva přidávejte více nebo méně, dokud nezískáte požadovanou barvu.

14. Ponořte 5-6 sekund část broskve do žluté tekutiny a poté do cukru. Poté postup opakujte z druhé strany v červené tekutině a poté v cukru.

15. Broskve ozdobte lístky čerstvé máty a máte hotovo!

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: