Lahodné španělské koblihy Churros: Recept k okamžitému vyzkoušení

Pokud toužíte po jedinečném zážitku, kterým je chuť Španělska, pak jsou lahodné španělské koblihy Churros tím pravým receptem pro vás. Tyto křupavé a sladké dobrotky jsou oblíbené po celém světě a díky našemu jednoduchému receptu je můžete připravit i doma. Připravte se na chuťový zážitek plný křupavosti, sladkosti a neodolatelného aroma skvělého dezertu. Pojďme se společně ponořit do světa churros a naučit se, jak je připravit s lehkostí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Španělské koblihy Churros

Co budeme potřebovat:
  • Voda 250 ml
  • Máslo 120 g
  • Cukr 50 g
  • Mouka 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr
  • Mletá skořice

Jak budeme postupovat:

1. V hrnci na mírném ohni zahřejte 250 ml vody, 120 g másla a 50 g cukru.

2. Míchejte lžící, dokud se cukr nerozpustí a nezačne vřít.

3. Přidejte 200 g mouky.

4. Dobře promíchejte, až vznikne pevné těsto.

5. Odstavte z ohně a nechte 10 minut vychladnout.

6. Poté přidejte postupně 4 vejce a promíchejte stěrkou.

7. Vznikne vám krémové těsto.

8. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.

9. Krém vložte do sáčku na pipety a použijte hvězdicovou špičku.

10. Z těsta na oleji utvořte asi 10-15 cm dlouhé proužky.

11. Koblihy dobře opečte z obou stran.

12. Koblihy vyjměte na papírovou utěrku.

13. Na talíři nebo pánvi smíchejte cukr a skořici.

14. Poté každý koblížek obalíme ve směsi cukru a skořice.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: