Pokud toužíte po jedinečném zážitku, kterým je chuť Španělska, pak jsou lahodné španělské koblihy Churros tím pravým receptem pro vás. Tyto křupavé a sladké dobrotky jsou oblíbené po celém světě a díky našemu jednoduchému receptu je můžete připravit i doma. Připravte se na chuťový zážitek plný křupavosti, sladkosti a neodolatelného aroma skvělého dezertu. Pojďme se společně ponořit do světa churros a naučit se, jak je připravit s lehkostí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Španělské koblihy Churros
Co budeme potřebovat:
- Voda 250 ml
- Máslo 120 g
- Cukr 50 g
- Mouka 200 g
- Vejce 4 ks
- Cukr
- Mletá skořice
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci na mírném ohni zahřejte 250 ml vody, 120 g másla a 50 g cukru.
2. Míchejte lžící, dokud se cukr nerozpustí a nezačne vřít.
3. Přidejte 200 g mouky.
4. Dobře promíchejte, až vznikne pevné těsto.
5. Odstavte z ohně a nechte 10 minut vychladnout.
6. Poté přidejte postupně 4 vejce a promíchejte stěrkou.
7. Vznikne vám krémové těsto.
8. Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
9. Krém vložte do sáčku na pipety a použijte hvězdicovou špičku.
10. Z těsta na oleji utvořte asi 10-15 cm dlouhé proužky.
11. Koblihy dobře opečte z obou stran.
12. Koblihy vyjměte na papírovou utěrku.
13. Na talíři nebo pánvi smíchejte cukr a skořici.
14. Poté každý koblížek obalíme ve směsi cukru a skořice.
Hotovo! Dobrou chuť!