Recept na nejlepší studený salát z rajčat a cibule

Tento osvěžující salát z rajčat a cibule je skvělou volbou pro letní dny, kdy si přejete lehké a chutné jídlo plné čerstvých ingrediencí. Rajčata, cibule a plátkový sýr, jako například Gouda, vytvářejí skvělou kombinaci chutí, kterou obohacujeme zakysanou smetanou, hořčicí, cukrem, solí, pepřem a aromatickou bazalkou.

Salát je snadno připravitelný a můžete si ho přizpůsobit svým preferencím přidáním dalších ingrediencí, jako jsou vejce nebo majonéza. Nicméně, v tomto receptu vám představíme verzi, která je osvěžující, chutná a rychle hotová.

Zdroj: Nikol Kleinová
Co budeme potřebovat:
  • 4 velká rajčata
  • 1 středně velká cibule
  • 150 g plátkového sýra (například Gouda)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bazalka na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Rajčata omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na malé kousky. Přendejte je do mísy.

2) Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte je k rajčatům v misce.

3) Plátkový sýr nakrájejte na menší kousky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ho do mísy se rajčaty a cibulí.

4) Do misky přidejte zakysanou smetanu a lžičku hořčice. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

5) Přidejte dvě lžíce cukru a osolte a opepřete podle své chuti. Opět promíchejte.

6) Salát přendejte do vhodné nádoby a nechte jej v lednici odpočinout alespoň 30 minut, aby se všechny chutě propojily a salát zchladnul.

7) Před podáváním posypte salát čerstvou nasekanou bazalkou.

8) Můžete servírovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu nebo pečivu.

Tento studený salát z rajčat a cibule je vynikající a chutná nejlépe, když je dobře vychlazen. Dobrou chuť!